You need to upgrade your Flash Player.
       
 
Focus areas
Contact us
We are located in Forusbeen 78 in Stavanger.
Post: Postbox 360 Forus, 4067 Stavanger
Switchboard: 51 57 90 00
Fax: 51 57 90 05
> More information
 
News

Optimarin årets raskest voksende teknologibedrift

Stavanger-bedriften Optimarin har mottatt Fast 50 prisen fra Deloitte, som Norges raskest voksende teknologivirksomhet de siste fem årene

Optimarin årets raskest voksende teknologibedrift

Fast 50 2013

Stavanger-bedriften Optimarin har mottatt Fast 50 prisen fra Deloitte, som Norges raskest voksende teknologivirksomhet de siste fem årene.

Revisjons- og rådgivningsfirmaet Deloitte gjennomfører hvert år en analyse av den delen av norsk næringsliv som vokser basert på egenutviklet teknologi. Analysen kalles Fast 50, og er en del av en større europeisk vekstundersøkelse.

- Det er av avgjørende betydning for en nasjons økonomi at det skapes ny vekst og nye arbeidsplasser basert på teknologi som utvikles i bedriften. Denne studien ser nærmere på vilkårene for denne delen av norsk næringsliv. Den fungerer dermed som en temperaturmåler på hvordan hele næringslivet vil utvikle seg i årene fremover. Hovedkonklusjonen fra årets studie er at det er mange positive fremtidssignaler for norsk næringsliv, sier Eivind Ungersness, partner i Deloitte og ansvarlig for Fast 50 studien.

Oslo er tilbake som vekstmotor
Årets vinnerbedrift kommer fra Stavanger, og fjoråret var et år der storbyene igjen kunne vise til flere vekstbedrifter enn andre fylker. Etter flere år med utvikling der vi har sett spennende vekstbedrifter på toppen av listen fra en rekke av landets fylker, har nå Oslo flere bedrifter enn på mange år, og det er i år hele 7 fylker som ikke er representert på topp 50 listen.

Ungersness kommenterer dette slik:
- Dette er en skiftende trend i motsetning til det vi har sett tidligere år. Vi har sett at typiske distriktsområder har produsert svært spennende vekstbedrifter, mens i år er Oslo og de andre storbyene tilbake på topplisten. I et langsiktig perspektiv ser vi likevel at hovedtrenden er at vekstbedriftene flytter ut fra byene, så det er ingen grunn til stor bekymring for distriktsbedriftene.

Optimarin fra Stavanger er vekstvinner
Aller øverst på vekstlisten finner vi Optimarin, som vokste med 5534 %, fra 2 (2008) til 136 millioner NOK i 2012.

- Dette er en fantastisk veksthistorie og en meget imponerende utvikling. Det er all grunn til å gratulere Optimarin med denne utviklingen, sier Eivind Ungersness.

De to neste bedriftene på listen er Oslobedriften Clavis Pharma, nå Aqualis, som har vokst med 4051 %. Clavis Pharma på Fast 50 listen i fjor også, men da som nummer 13. På tredjeplassen har vi et selskap som er en nykommer på listen, også fra Oslo, Admincontrol, med en vekst på 3861 %.

De femti bedriftene på topplisten fast 50 leverte imponerende 935 % gjennomsnittlig vekst de siste fem årene. Dette er marginalt høyere gjennomsnittlig vekst enn fjorårets 931 %, og et signal om at det går bedre også i den absolutt spisse enden av norsk næringsliv.

For mer informasjon, kontakt

  • Eivind Ungersness, revisor og partner i Deloitte, telefon 482 62 882
  • Frode Vik Jensen, kommunikasjonsdirektør og partner i Deloitte, telefon 995 95 000.

Deloitte Technology Fast 50 er en ren kvantitativ analyse av omsetningsvekst hvert år de siste fem årene. For å være kvalifisert for Deloitte Fast 50 må selskapet blant annet ha norsk hovedkontor, ha et vesentlig element av egenutviklet teknologi og ha en omsetning på minimum 50.000 Euro det første året i kåringen. Disse kravene gjør at denne kåringen ikke må forveksles med andre vekstanalyser av norske innovasjonsbedrifter.


 
More news

Sekal update
Sekal to install DrillTronics on five Transocean harsh environment semi-submersible drilling rigs[19.2.19] >Read more

Sekal - contract with Saudi Aramco
Saudi Aramco award SEKAL a contract to deploy DrillScene and DrillExpect on multiple wells[19.2.19] >Read more

Sekal AS - contract news
Sekal AS awarded DrillTronics contract at Mariner[7.2.19] >Read more

Optimarin- Hoegh Autoliners
Optimarin wins order for 10 further BWT systems from Höegh Autoliners[7.2.19] >Read more


> News Arhive
 
 
(C) Procom Venture AS 2004 . Postboks 360 Forus, 4067 Stavanger. Telefon: 51 57 90 00. Faks: 51 57 90 05 .
The site is developed by www.finnestad.no with Postmann Publishing Tools.