You need to upgrade your Flash Player.
       
 
Focus areas
Contact us
We are located in Forusbeen 78 in Stavanger.
Post: Postbox 360 Forus, 4067 Stavanger
Switchboard: 51 57 90 00
Fax: 51 57 90 05
> More information
 
News

Badger finalist til DnB NORs Innovasjonspris

Ti ideer konkurrerer om DnB NORs Innovasjonspris 2005, som deles ut av næringsminister Børge Brende i Oslo 23. september. - Nivået på årets finalister er meget høyt og viser at evnen til nyskaping er stor i norsk næringsliv, sier konsernsjef i DnB NOR, Svein Aaser.


Førsteprisen er på 250 000 kroner og går til den beste ideen for kunnskapsbasert næringsutvikling i Norge. Både gründere og etablerte bedrifter er å finne blant finalistene, som er plukket ut i konkurranse med mer enn 400 ideer. Juryen består av Finn Bergesen (NHO), Øystein Djupedal (SV), Gunnar Flikke (Adresseavisen), Siv Jensen (Frp), Berit Kjøll (Telenor), Shahzad Rana (Saganox), Unni Steinsmo (Sintef), Gerd-Liv Valla (LO) og Svein Aaser (DnB NOR). Forut for den nasjonale finalen har det vært avholdt syv regionale finaler rundt omkring i Norge.
 
Finalister 2005:
Badger Explorer AS fra Stavanger, har utviklet et boreredskap som tillater leteboring etter olje uten bruk av borerigg. Redskapet kan bevege seg ned i havbunnen på egen hånd, dobler suksessraten for funn og reduserer kostnadene forbundet med leteboring.
 
Breivoll Inspection Technologies AS fra Tromsø, har utviklet løsningen Pipescanner, som ved hjelp av akustisk puls kan måle tilstanden på vannrør både innvendig og utvendig. Inspeksjonsmetoden vil redusere de store kostnadene forbundet med vannlekkasjer og reparasjon av ledningsnettet.
 
Det norske Veritas fra Høvik/Sandvika i Akershus, har utviklet en konstruksjonsmetode for skip som erstatter 30 prosent av stålet i konstruksjonene med lettbetong, noe som gir mindre arbeidskrevende byggeprosesser. Løsningen forbedrer også skipenes sikkerhet, miljøvennlighet og levetid. 
 
Gellyfeed AS fra Trondheim, har i allianse med Norsk Hydro, NTNU, Akvaforsk og Veterinærinstituttet utviklet et nytt, naturlig fiskefôr som kan benyttes i oppdrett av flere fiskearter og som løser flere utfordringer innenfor oppdrettsnæringen.
 
Inventi AS fra Trondheim, har utviklet brannplate- og lettveggselementer i et nytt keramisk materiale fremstilt av Statoil og Sintef. Materialet er lett, varmeisolerende og har like høy styrke som teglstein. Platene er fuktbestandige, noe som gjør membranbehandling av våtrom overflødig.
 
Lytix Biopharma AS fra Tromsø, har utviklet en ny type antibiotikum som er effektivt mot resistente bakterier, samtidig som det reduserer muligheten for at bakteriene utvikler ny resistens. Antibiotikaresistente bakterier er et voksende problem globalt, og nye medisiner er nødvendig.
 
Opplandske rørsystemer AS fra Sør-Fron i Oppland, har utviklet løsningen Sichon Survival System, som ved hjelp av vann- og oksygendyser danner en korridor som kan brukes til evakuering av tunneler ved brann.
 
Photosense AS fra Bergen, har utviklet en ny metode for diagnostisering av hudkreft. Ved hjelp av en optisk skanner kan kreften oppdages på et tidlig stadium og med høyere treffsikkerhet enn i dag. Ideen vil kunne bidra til å redusere dødeligheten ved hudkreft og kostnadene ved diagnostisering.
 
Protura AS fra Hof i Vestfold, har utviklet ideen Prototemp, som muliggjør full utnyttelse av kapasiteten i strømnettet. Dette vil kunne redusere investeringskostnadene og øke kraftselskapenes inntjening.
 
ReVolt Technology AS fra Trondheim, har utviklet et oppladbart og miljøvennlig batteri med fire ganger større energitetthet enn eksisterende teknologi ved å utnytte brenselteknologi i kombinasjon med batteriteknologi. Batteriet er billigere i produksjon enn dagens løsning.
 
 

 
More news

Sekal update
Sekal to install DrillTronics on five Transocean harsh environment semi-submersible drilling rigs[19.2.19] >Read more

Sekal - contract with Saudi Aramco
Saudi Aramco award SEKAL a contract to deploy DrillScene and DrillExpect on multiple wells[19.2.19] >Read more

Sekal AS - contract news
Sekal AS awarded DrillTronics contract at Mariner[7.2.19] >Read more

Optimarin- Hoegh Autoliners
Optimarin wins order for 10 further BWT systems from Höegh Autoliners[7.2.19] >Read more


> News Arhive
 
 
(C) Procom Venture AS 2004 . Postboks 360 Forus, 4067 Stavanger. Telefon: 51 57 90 00. Faks: 51 57 90 05 .
The site is developed by www.finnestad.no with Postmann Publishing Tools.